Acasa
Despre noi
Proiecte
Servicii
Arhiva
Parteneri
Media
Contact

Evenimente
  • No events.

Links
Adventure Camps
Crim Tabere
Federatia Romana de Speologie
Fonduri UE
La Foulee Blanche
Specialisti in tabere
Tabara Suncuius

« »

Seminar “Educatia pentru mediu in parcurile naturale”

Centrul de Initiativa pentru Mediu impreuna cu Federatia Nationala Liga de Invatamant din Franta organizeaza seminarul: “Educatia pentru mediu in parcurile naturale” f inantat de Fondation de France prin Programul L’Europe en plus large 2008.
 Proiectul isi propune cresterea calitatii educatiei pentru mediu in scolile din parcurile naturale ale Romaniei prin implicarea Organizatiilor Neguvernamentale in crearea unei retele romano – franceze bazate pe conceptul CED: Cetatenie, Mediu, Dezvoltare Durabila.
Proiectul pilot s-a desfasurat in Parcul National Semenic – Cheile Carasului si in Parcurile Naturale Apuseni si Gradistea Muncelului – Cioclovina.
Pentru toate aceste parcuri s-a creat si aplicat experimental in scoli de pe teritoriul acestora cate un instrument de educatie specific. Temele acestor instrumente aplicate experimental in cele trei parcuri: padurea in Parcul National Semenic, patrimoniul in Parcul Natural Gradistea Muncelului – Cioclovina si apa si carstul in Parcul Natural Apuseni, au familiarizat elevii si profesorii din scolile participante la proiectul pilot cu metodele, instrumente si tehnici specifice educatiei pentru mediu in afara orelor la clasa.
In acest sens, ne face placere sa va invitam la seminarul Educatia pentru mediu in parcurile naturale, in care se vor prezenta realizarile proiectului, instrumentele realizate in cadrul acestuia, se vor aborda strategiile de continuare si de dezvoltare a retelei romano – franceze pentru ca de acest tip de educatie sa beneficieze un numar cat mai mare de elevi de pe teritoriul parcurilor naturale ale Romaniei.
Seminarul va avea loc, vineri, in data de 09 octombrie 2009, la Sediul Administratiei Parcului Natural Apuseni, com. Sudrigiu jud Bihor, intre orele 10.00 – 14.00
Seminarul va fi urmat de o masa rotunda cu tema Dezvoltarea retelei romano – franceze CED.

 

Orar

PROGRAM

09.00 – 09.30  Inregistrarea participantilor 
09.30 – 10.30 Prezentarea proiectului:   Dl. Calin VODA – coordonator Romania;   D-na Annick MARTIN – coordonator Franta;
10.30 – 11.30 Conceptul CED – Cetatenie, Mediu, Dezvoltare Durabila  -  D-na Helen GUINOT – responsabil CED – La Ligue de L’Enseignement – Franta
11.30 – 12.00

 

PAUZA DE CAFEA

 

12.00 – 13.00 Educatia pentru mediu in Parcul Natural Vercors,Marca PARC  – Dl Pierre WIECK – director Parcul Natural Regional VERCORS
13.00 – 14.00 Strategia de educatie a Parcului Natural Apuseni – Dl Alin MOS – director Parcul Natural Apuseni
14.00 – 16.00

 

PRANZ

 

16.00 – 19.00 Masa rotunda: Reteaua CED romano – franceza: Helene Guinot, Annick Martin, Calin Voda, 

 Inscrierile se fac on-line, pe site  prin completarea formularului de inscriere pana cel tarziu in data de 6 octombrie 2009.
Confirmarea participarii dvs.  se va face telefonic  in limita locurilor disponibile.